Grupno sravnjenje

Na ovom ekranu je omogućeno grupno sravnjenje neprepoznatih naloga. Ova funkcionalnost olakšava proces sravnjivanja kada korisnik ima više neprepoznatih naloga koje želi da sravni na istu aproprijaciju time što sve željene naloge iz određene grupe može da selektuje za sravnjenje odjednom, pri čemu dobija prikazane relevantne podatke o izabranoj aproprijaciji i nalozima kao i ukupan iznos za sravnjenje.

Korisnik prvo bira jedan od tipova grupnog sravnjenja koji određuju skupove kompatibilnih naloga i aproprijacija koje je moguće selektovati:

  • prihodi,
  • direktne uplate i povraćaji viška,
  • korekcije rashoda,
  • prinudna naplata,
  • tarifa, SWIFT i drugi troškovi.

Sve napomene iz odeljka o sravnjenju pojedinačnog naloga važe za odgovarajuće tipove i u ovom slučaju.

Izborom tipa pojavljuje se prostor u kome se prikazuju detalji izabrane aproprijacije i naloga, kao i polje za unos komentara, a odmah ispod njega prekidači kojima se po potrebi, radi preglednosti, uključuje i isključuje prikaz tabele aproprijacija i/ili neprepoznatih naloga.

Sekcija sa detaljima izabrane aproprijacije i izabranih plaćanja

Klikom na neki od izabranih naloga širi se prikaz sa svim detaljima.

Aproprijacije i nalozi se biraju klikom na odgovarajuću stavku u tabeli aproprijacija, odnosno neprepoznatih naloga. U slučaju plaćanja klikom se otvara prozor sa svim detaljima naloga.

Tabela aproprijacija

Tabela neprepoznatih naloga

Poništenje ovako sravnjenih naloga se vrši standardno na detaljima svakog pojedinačnog naloga, kao u slučaju pojedinačnog sravnjenja.